SIGNED FOR LIFE

Een eigen sieradenlijn, wie droomt daar niet van? Nathalie van der Meer (52) is founder van het sieradenmerk NOX Amsterdam en heeft haar droom verwezenlijkt; haar prachtige sieradenlijn bestaat uit handgemaakte oorbellen en kettingen. En wij zijn al fan! Kijk maar op de cover van dit magazine. Wij spraken deze powervrouw over haar missie en visie.

Switch

Nathalie heeft niet haar hele carrière in de lifestylebranche gewerkt maar, volgde haar passie en is nu ‘Signed for Life’. “Tot 2013 heb ik in de automatisering gewerkt. Ik ben gestart in de sales en geëindigd met een eigen bedrijf waar ik mezelf verhuurde in verschillende rollen binnen grote projecten. Toen ik 44 jaar oud was, dacht ik; als ik in een switch wil maken binnen mijn carrière moet ik dat nú doen.”

In 2013 opende ze haar eerste sieradenwinkel in het Magna Plaza. “Ik bracht een merk vanuit Belgrado naar Nederland en focuste me daar volledig op. Alle sieraden werden met de hand gemaakt in het atelier in Belgrado. Ze werkten voornamelijk met kristal. Alles was groot, aanwezig en overdadig. Echte fantastische eyecatchers!” Binnen een jaar lagen de sieraden bij SO PR waar ze veelvuldig werden uitgeleend voor tijdschriften en tv-programma’s zoals The Voice of Holland. “Al snel begon ik me al meer met de ontwerpen bezig te houden. Zo ontstond er een hele eigen touch in mijn winkel.”

Toen veel winkels het Magna Plaza verlieten, besloot Nathalie ook te verhuizen. Haar volgende winkel bevond zich in de Hartenstraat. Hier besloot ze om ook te gaan samenwerken met Nederlandse sieraden ontwerpers. “In deze tijd maakte het atelier in Belgrado voornamelijk wat ik wilde. Zo is mijn eerste eigen lijn tot stand gekomen.”

Later wilde ze met andere materialen werken en daar begon haar zoektocht binnen andere landen om aan Buffelhoorn, parels, et cetera te komen. “Zo heb ik op vele plekken dingen laten maken, maar... ik was niet tevreden. Het zijn hele lange trajecten.”

Inmiddels werkt ze naar volle tevredenheid samen met een atelier in India dat haar eigen ontwerpen maakt van zeer goede kwaliteit. “Onze samenwerking is heel leuk. We communiceren dagelijks uren via de app. Hij voelt naadloos aan wat ik wil en maakt de sieraden voor een eerlijke prijs. En zo wil ik het ook.” 

“Ik ben van 'nagging man naar smiling woman' gegaan. Mijn carrièreswitch is de beste keus geweest en ik heb nog nooit zo veel plezier in mijn werk gehad als nu.”

Ambitie

“Ik hou van kleuren en van statement. Daarom is NOX Amsterdam een heel kleurrijk merk en vind je er veel statement oorbellen in terug. Mijn ambitie is dat NOX Amsterdam geschikt is voor alle vrouwen. Zowel zakelijk als privé. Ik richt me tot de vrouw met een bepaalde klassen en durf.”

Nathalie prijst zich gelukkig met het mooie team dat ze nu om zich heen heeft waarmee ze dit merk sterk in de markt wil zetten. “Er komt een fantastische herfst- en wintercollectie aan. Daar ben ik heel trots op! Ik ben ook trots op mijn website met shop, die onlangs is gelanceerd.”

Nathalie droomt ervan om voor het einde van het jaar bij de Bijenkorf aan tafel te zitten. “Het zou echt fantastisch zijn als me dat lukt.” Verder zoekt ze verkooppunten die bij het merk passen. “Ik ben nog druk op zoek.” Ze hoopt binnen een jaar ongeveer aan de 10 tot 15 verkooppunten te komen in Nederland en in bepaalde winkels in België en Frankrijk. “Op deze drie facetten focus ik me het komende jaar.”

Lifestyle Business Club